Bezinning en ontmoeting
Jongeren
kerkelijk bureau
Kerkblad bijEen
De kerk staat midden in de samenleving en is een open gemeenschap met de samenleving. Diverse groeperingen hebben onderdak gevonden in de kerk. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd die een cultureel karakter hebben.

Culturele stichting Oude kerk

Sinds november 2000 organiseert de Culturele Stichting de Oude Kerk te Oosterbeek klassieke concerten van hoge kwaliteit in het oude zaalkerkje uit de tiende eeuw aan de Benedendorpsweg 134 te Oosterbeek.

Gedurende de maanden november t/m maart vindt er elke tweede zondag van de maand om 15.30 uur een bijzonder concert plaats. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te genieten en met de musici van gedachten te wisselen.

www.concertenoudekerk.nl

Culturele Stichting Oude Kerk
Benedendorpsweg 34
6862 WJ Oosterbeek
Tel: 026 – 3335358

e-mail: secretariaat@concertenoudekerk.nl

Rondleidingen Oude Kerk

EEN DUIZENDJARIGE KERK

De Oude Kerk te Oosterbeek is een 10e eeuwse pre-Romaanse kerk en als zodanig de oudste nog in gebruik zijnde kerk van ons land. De kerk staat aan de zuidelijke rand van het Veluwemassief bij de uiterwaarden van de Rijn.

Tijdens de Slag om Arnhem in de septemberdagen van 1944, speelde deze kerk een cruciale rol. Het was een van de laatste steunpunten voordat de airbornes over de rivier moesten terugtrekken. Na de gevechten tijdens de slag en de daarop volgende evacuatie vonden de dorpelingen bij hun terugkomst een geruïneerd dorp en een verwoeste kerk terug.

Wilt u meer weten over de Oude Kerk, over rondleidingen en verhuur, lees de pagina van de Stichting Vrienden van de Oude Kerk. rondeleiding.

fotograaf Kerkfotografie

Interieur van de kerk