Agenda, en roosters
Jongeren
kerkelijk bureau
Kerkblad bijEen
Op deze pagina vindt u informatie over de Raad van Kerken Oosterbeek/Wolfheze en een aantal acitiviteiten.
Meer informatie kunt vinden op de website: www.raadvankerkenoosterbeek.tk

Raad van kerken Oosterbeek/Wolfheze

In de Raad van kerken Oosterbeek zijn vertegenwoordigd de Rooms Katholieke Parochie, de Remonstrantse Gemeente en de Protestantse Gemeente.

Iedere kerk is vertegenwoordigd met drie leden, waarvan één en zo mogelijk twee leden deel uitmaken van het officiële bestuur van die kerk. In het kort samengevat is de taak:

* het versterken van de band tussen genoemde kerken door elkaar te leren accepteren als een verschijningsvorm van de gemeente van Jezus Christus.
* Het instellen van werkgroepen die verdere samenwerking tussen de lidkerken voorbe-reiden.

Als middelen hiertoe noemt de Raad:

*het organiseren van oecumenische diensten, twee ochtenddiensten en - tijdens de advents- weken en de veertigdagentijd – de vespers; de liturgiegroep heeft een aandeel in de vormgeving ervan

* het bevorderen van oecumenische gespreks-groepen

Thomasvieringen

Inlichtingen:
Leo van Weele, 026 333 7460

Leerhuis

Maak de aarde leefbaar

Ook in het seizoen 2017 - 2018 organiseert de Raad van Kerken Het Leerhuis.
Het thema voor het nieuwe jaar is Maak de aarde leefbaar. Geloven is niet iets voor achter de voordeur. In een tijd, dat sommigen gruwelijke misdaden begaan met beroep op Gods naam, is het belangrijk te onderzoeken wat die teksten zeggen over de maatschappij en hoe mensen met elkaar omgaan.
Lees de achtergronden over het thema en bekijk het concrete jaarprogramma.

De avonden worden gehouden in de Vredebergkerk.

Kosten bedragen € 55,00 of € 7,50 per avond.

Inlichtingen bij het secretariaat:
mevr. R.M.C. Enklaar - Cooymans, Van Wassenaerweg 17, 6862 ZC Oosterbeek,
telefoon:  026 3335770,